úterý 10. ledna 2012

O alkoholovém opojení

Něco kolem tohoto zázračného tvora - psáno chvíli po Silvestru /Bez komentáře/

Nedávný článek o takzvaném Desateru alkoholika, který vydalo ruské doktorské shromáždění a obsahuje rady typu: Nepijte domácí pálenky, nepijte nalačno apod. obsahuje též statistiky o tom, kolik Rusů ročně zahyne kvůli alkoholu. Na požití alkoholů typu ředidlo, voda po holení, čisticí prostředky a  technické hnusy obsahující alkohol atp. zemřelo již 500 TISÍC Rusů... trošku strašidelné číslo.. Ruská vláda začíná podporovat vinařství. Asi se snaží horkokrevné Rusy zkrotit jemnějším a dražším alkoholem, kterého zato vypijí více a stát má hned spoustu peníz.. Už jen 2 miliony závislých z celkových 180 milionů obyvatelů "vodce zaslíbené země" mluví asi za vše..


V Británii zase každý starší 15-ti let vyžahne ročně 11 litrů tvrdého alkoholu. Tamní doktoři radí alespoň dva dny v týdnu úplně vynechat. Co však člověk vynechá přes týden, hravě nažene páteční nocí.
Vláda chce problém řešit radikálním zdražením alkoholu (ale na rovinu: kdo přestal kouřit kvůli zdražování cigaret?!). Akorát proti sobě poštvou konzumenty, a jelikož je to silná voličská skupina, zajišťují si klesající politickou oblíbenost.

Tady jsou přesně vidět názory dvou nepřátelských táborů, kde jedni považují alkohol za zlo potřebné vymítit, zatímco ti druzí jej berou jako přirozenou (což skutečně asi je) součást života, která při správném zacházení nemůže ublížit..

Takže nějaký závěr - asi nebude jednoduchý, ale taky asi ani nebude třeba.

Ať si každý myslí svoje. Toto je jen krátká reflexe dnešního světa. 

Žádné komentáře:

Okomentovat