úterý 8. května 2012

Pravidlo, u kterého existuje výjimka, není pravidlem.

No fakt! 
Je to jen potřeba lidské lenosti, každý z nás si vše potřebuje zobecnit a zaškatulkovat, protože nikdo z nás asi nemá takovou mozkovou kapacitu, aby si pamatoval zvláštní charakteristiku každé věci.
Jsou dva druhy pravidel: První výjimky nemají, jde například o pravidlo, že dvakrát dva jsou čtyři.
Druhé však výjimky mají, jako příklad bych uvedl třeba jakékoliv chemické pravidlo.

(A ono by stačilo tak málo, jen lidem vysvětlit, že tím že se snaží vše zjednodušit vlastně zjednodušují, omezují sami sebe. Jenže pokuste se tohle říct každýmu druhýmu blbečkovi, co s náma zřejmě omylem chodí na týhle kouli. A pak prej že lidi jsou vrchol. A kdyby si aspoň žili v tý jednoduchosti, jako každý normální zvíře, nehráli si na nejchytřejší tvory bo co, a starali se jen o svoje přežití, jako každý normální zvíře, a netrápili se tak složitejma vědeckejma otázkama, který jsou pro zjevně moc velký sousto. Hlavně že maj všichni nadprůměrný IQ a vědecký tituly. Vsadil bych virbl, že právem ho má tak 0,001% z nich).

A ještě k tomu to vše omlouváme dalším super výmyslem, a to že výjimka potvrzuje pravidlo. (Takže možná nejsme zase tak hloupí, když si dokážeme vymyslet i zadní vrátka naší teorie).
Achjo.

Žádné komentáře:

Okomentovat