neděle 9. září 2012

Cesta do středu Země

Naše cesta započala ve dvanáct hodin a čtyřicet jedna minut místního času na pražském Přístavišti. Naším cílem bylo dostat se do Branických skal, kde nacisté za II. sv. války chtěli vybudovat podzemní továrnu. Ale stihli jen pár chodeb.
Měli jsme sice mapu, ale jak se ukázalo, chodba do které jsme se dostali nejdříve na mapě vůbec nebyla. Po prolezení vyvýšeným otvorem se nám neukázalo nic zajímavého, takže jsme hledali dál.
Další vchod, který jsme našli asi po hodině byl zavřen - železná dvířka a 4 zámky jsme opravdu nechtěli zdolávat. Hned o pár metrů dále jsme ale měli štěstí! Vevnitř pod otvorem navíc byly schody od houpačky, vlézt dovnitř nebyl proto žádný problém. Vevnitř bylo zajímavěji než v první chodbě. Všude nápisy typu 666, Satan tě prcá a podobně... Na stropě viselo ještě původní osvětlení a na zemi původní koleje. Přes několik probouraných zdí a závalů jsme došli až na konec chodby - asi 200 metrů hluboko do skály.
Po útocích několika netopýrů jsme se radši odklidili zpět k východu a s dobrým pocitem se rozešli, s tím že si to zase zopakujeme.
Byl to skvělej zážitek, podívat se někam, kam se nesmí, vidět něco, o čem málokdo ví.





Žádné komentáře:

Okomentovat