neděle 16. září 2012

Já telefonuji a uniformy

Ve středu představil Apple v San Francisku nový iPhone - 6. generaci s pořadovým číslem 5. Inovace zamrzly na vodu mrazu, telefon je větší a tenčí, má větší displej a to je asi všechno. Apple sice vychloubačně tvrdí, že je to nejlepší iPhone (a asi úplně nelže), nicméně obecně se čekalo něco velkého, něco, z čeho si všichni sednou na prdel. Jak se ale ukázalo, většina lidí si sedla na prdel i tak, protože prostě Apple!
Informovaní a přemýšlející lidi si však spíš sednou na prdel, když fotbalová Slavie představí dresy pro sezonu 12/13.. Inovace jsou totiž na podobné úrovni.
O příčinách takového "neúspěchu" se dá jen spekulovat, možná je už firma na odchodu, možná je to odchodem velkého SJ. Nikdo neví.

Druhá část článku se zabývá stále aktuální tematikou školních uniforem.
Já jsem proti, protože si myslím, že díky nim by člověk nemohl projevit svoji individualitu, svoje Já. Výhodou je že se smažou rozdíly, nevýhodou že se smažou rozdíly. Vytvořili by se normolidé, kteří by byli všichni stejní.
Nicméně už dnes nějaká uniformita existuje, nejde sice o školní uniformy, ale:
Právě iPhone je součást té oné uniformy. Každý, kdo má iPhone je in, a protože každý je in, každý má iPhone. Právě značka často zařazuje lidi do nějaké skupiny, znakem skupiny je uniforma. Vždyť si vezměte, že když uvidíte dobře oblečenýho kluka s botama Nike, mikinou Horsefeathers a sluchátkama Beats, je vám hned jasný, že je pěkně bohatej, i když to co má na sobě může bejt hezká čína. A protože peníze dělaj člověka, každej chce patřit do týhle high-eng class, každej chce bejt bohatej, a když není, tak to musí alespoň předstírat!

1 komentář: