pondělí 6. ledna 2014

Editoriál a výstavy

Děkuji za přízeň v minulém roce. Celková návštěvnost brzy dojde ke stejnému číslu, jako je číslo letošního roku a tento rok bude doufám stejně dobrý, jako ten předešlý. Mám spoustu věcí, co bych chtěl napsat, ale nějak se mi to nedaří, tak držte palce. Doufám, že vás aspoň občas pobavím či zaujmu.

A teď už teda ty výstavy:
Ve Vídni je teď spousta krásných výstav a mě bylo řečeno, že na něco tak velkého nejsou u nás peníze, MinKul peníze nemá a když už, tak je sype jinam, soukromníky to nezajímá.. Ale co kdyby se přecijen někomu povedlo uspořádat v Praze obrovskou výstavu třeba Andyho Warhola? Nic by se nezměnilo. Výstava by byla třeba jen dvojnásobně dražší, ale stejně by nikdo nepřišel. My tohle totiž máme zakořeněno v sobě, v naší Čecháčkovské mentalitě a asi nedokážeme ocenit a přijmout jako fakt, že můžeme být rádi, že se něco takového velkého událo. Jsme sobečtí a staráme se jen o sebe, koukáme na peníze, protože si myslíme, že je to to nejdůležitější. Důležité to bezpochyby je, ale můžeme se přeci těšit i z lepších věcí...
Problém tedy podle mě není v penězích, ale v lidech.
Všichni dobře víme, že když se chce, tak to jde.
Česko má bohatou kulturní historii a současná generace ji zabedňuje. Je jedno proč, ale jedno není, že to je obrovská škoda.
Otevřeme tedy oči a staneme se opět kulturní velmocí?

1 komentář:

  1. Peníze by měli sloužit k vytváření zážitků a nezapomenutelných věcí

    OdpovědětVymazat