středa 4. září 2013

Je libo Éčko?! Nebo radši něco chytřejšího?

Po dlouhé době čau!

Je to pár dní, kdy Česká televize rozjela nový kanál. Nebo dva? Víte o tom vůbec?
Přes den ČT :D, tedy Déčko, v noci ČT Art. Přes den pohádky, pohádky, pohádky, pohádky, pohádky a pohádky. A v noci?
Vymodlená "kulturní" televize.
Koukněme tedy na program. Už čtvrtý den po sobě běží okolo půlnoci film Freddie Mercury: Příběh. Kdybych se na TV Art koukal, protože bych náhodou nemohl usnout, asi by mě tato pestrá nabídka neoslovila. I když vidět jeden film čtyřikrát během čtyř dnů... může si člověk dneska přát víc? To stejné Cirque du soleil: Alegría. Sice určitě parádní cirkusová show, ale proč 5x během šesti dnů? Dále jsou na programu události v kultuře. Dříve na ČT1/ČT24 okolo šesté hodiny. Teď musíte buď přepínat od filmu v osm, a pokud máte chuť zažít opravdu kulturně-zpravodajskou nálož, vůbec nic vám nebrání koukat se od 2:00 do 6:00. Skoro bych hádal, že to je jeden půlhodinový blok, který se osmkrát zopakuje. Ale neviděl jsem, nepovím. Sice je pravda, že se objeví na Artu někdy film, někdy záznam koncertu... Ale proboha! Kam se poděly pořady jako Noc s Andělem, nebo i ta blbá Medúza?! A i kdyby tyhle pořady existovaly, kdo se na ně bude koukat v tuhle hodinu?
Naštěstí, protože se na to moc lidí nekouká, tak moc lidí ani neví, že tohle je propadák.
Velmi oceňuji snahu udělat specializovaný kanál pro děti či pro kulturu, ale tohle je stejné jako vše dnes. Dobrý nápad, zpackané provedení.
Příští kanál České televize bude Éčko, kanál speciálně pro všechny drogově závislé. Vysílací čas mezi 13:00 a 15:00, protože v té době je většina narkomanů taktak vzhůru a ještě si nestihla dát svoji dávku. A protože narkomani nemají televize, protože je prodali za drogy, ČT koupí nejmodernější plazmy a postaví je do předem vytipovaných míst jako třeba park na Hlavním nádraží. V době, kdy Éčko vysílat nebude uvidíte v éteru kanál ČT Smart, jehož obsah pochopí pouze ti, kteří mají IQ vyšší než 235.

Žádné komentáře:

Okomentovat